Voeding bij kanker

Voeding speelt een belangrijke rol in de strijd tegen kanker. Het is belangrijk om een zo goed mogelijke voedingstoestand te behouden om behandelingen te kunnen ondergaan. Een diëtist kan begeleiding bieden bij voeding gerelateerde klachten. Goede voeding draagt bij aan een sterk immuunsysteem, spierbehoud en waarborgen van kwaliteit van leven.

Diëtist betrokken bij kanker

Wanneer de diagnose kanker gesteld wordt, komt er veel op je pad. Vanaf dat moment word je geleefd. Veel afspraken met verschillende zorgverleners kunnen dan plaats gaan vinden. Zo kan de diëtist ook betrokken worden.

Een goede voedingstoestand is belangrijk voor het herstelproces. Ook kunnen allerlei klachten optreden, waarbij de diëtist jou misschien wel kan helpen.

Helaas is herstel niet voor iedereen mogelijk. Dan is het prettig om te kijken, welke mogelijkheden er kunnen zijn, om zo min mogelijk pijn en/of klachten te ervaren.

Klachten welke kunnen voordoen bij kanker

Waar kan Strydlust helpen, wanneer iemand kanker heeft.

Strydlust kan helpen bij preventieve adviezen, voor- tijdens- of na een behandeling, voeding gerelateerde klachten te verminderen, begeleiding met voeding in de laatste levensfase. Denk bij behandelingen aan: chemo, bestraling, immunotherapie, resecties, hormoontherapie en hyperthermie.

Strydlust probeert zoveel mogelijk te kijken naar de wensen en behoeften van een cliënt.

Zoek hulp van een diëtist

Herken jij jezelf met een of meerdere van deze klachten en heb jij hier geen hulp bij gekregen? Zoek dan contact met een diëtist. Ziekenhuizen bieden in sommige gevallen hulp van een diëtist tijdens behandeling, dit gebeurd vaak, alleen tijdens opname. Wees er op tijd bij, en zorg dat je “sterk” genoeg een behandeling in gaat of dat je gewoon ook hulp vraagt bij “kleinere” problemen.

Gespecialiseerde diëtist

Binnen Strydlust worden verschillende scholingen gevolgd op het gebiedt van voeding bij kanker. Deze scholingen zijn geaccrediteerd, waardoor ze aan de norm van het kwaliteitsregister voldoen. Hierop zullen de adviezen gebaseerd zijn.