Over STRYDLUST

Martine Hendriksen heeft als gespecialiseerd diëtist, diëtistenpraktijk Strydlust in 2022 opgericht.

Strydlust is er om mensen te begeleiden, die willen strijden voor herstel of een door zichzelf opgesteld doel. Strydlust staat achter samenwerking met andere zorg- hulpverleners, om betere resultaten te behalen.

Diëtist Martine Hendriksen bij eetstoornisherstel

Diëtist Martine Hendriksen

Mijn naam is Martine Hendriksen. Sinds 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik de minor Sport voeding gevolgd. Dit omdat ik zelf in mijn vrije tijd graag sport en daar graag mensen in wil enthousiasmeren.

In een topklinisch ziekenhuis, heb ik mijn jaarstage gedaan, waardoor ik een klinische blik heb meegekregen. Hier heb ik o.a.: mensen met maag-, darm- en leverziekten, longziekten, hart- en vaatziekten, (Bariatrische-) chirurgie, neurologie en Diabetes Mellitus mogen behandelen. Ook mijn scriptie heb ik hier gedaan, dit ging over het belang van inname van eiwitten tijdens ziekenhuisduur.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring op mogen doen in een eerstelijnspraktijk. Daarnaast heb ik veel scholingen gevolgd, om up-to-date te blijven in de nieuwste ontwikkeling op het gebied van voeding. Om de kwaliteit hoog te houden, ben ik verplicht scholingen, intervisies en uren te maken als Diëtist. Hierdoor sta ik vermeld in het Kwaliteitsregister van paramedische zorgverleners.

Na alle werk- en leerervaring, heb ik besloten om iets voor mijzelf te starten. Hieruit is Strydlust ontstaan. Binnen Strydlust heb ik besloten, een gespecialiseerde praktijk te zijn. De specialisaties sport, eetstoornissen en kanker staan centraal.

Ben je benieuwd waarmee ik jou zou kunnen helpen. Neem dan gerust contact met mij op.