Hulp bij eetproblemen of een eetstoornis.

Heb jij eetverstoorde gedachten, kamp je met een eetstoornis of misschien heb je de diagnose hiervoor nog helemaal niet, maar herken je jezelf wel in één of meerderde combinaties van onderstaande. Wacht niet langer met zoeken van hulp en meld je aan!

Behandeling bij eetstoornis of eetverstoorde gedachten

Eetstoornissen

Strydlust biedt begeleiding op maat, dit kan bijvoorbeeld zijn: steun om de negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten, structuur in jouw voedingspatroon, het stoppen van eetbuien, niet meer de drang te hebben om te compenseren. Binnen Strydlust werken we gericht aan de hulpvraag, maar kijken we ook naar waar we denken dat er nog hulp nodig kan zijn.

Eetstoornisbehandeling op maat


Hulp vragen bij een eetstoornis is super moeilijk. Daarom kijkt Strydlust samen met jou naar het geen wat jij nodig denkt te hebben. Een programma voor jouw lijf gemaakt.

Strydlust biedt individuele begeleiding op het gebeid van:

  • Ondersteuning bij het aanbrengen en/of behouden van structuur. Om zelfstandig om te gaan in dagelijks leven.
  • Coaching om angsten en eetregels te doorbreken.
  • (Weer) leren houden van jouw lichaam.
  • Genieten van eten.
  • Sociale (eet gerelateerde) gelegenheden (weer) aan durven gaan.
  • Een gezonde relatie met eten.
  • Coaching en begeleiding bij boodschappen doen.
  • Coaching en samen maaltijden leren bereiden en eten.
  • Buiten de deur leren eten in een “vreemde” omgeving.

In overleg kunnen afspraken zowel live als middels beeldbellen worden ingepland.

Vind jij het spannend om de stap aan te gaan en wil je graag even kennismaking? Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 min. Dit is niet een gesprek om heel inhoudelijk op de problemen die spelen in te gaan.

Er zijn verschillende eetstoornissen, echter zijn er maar een aantal opgenomen in de DSM-5. Het is erg lastig, omdat er niet altijd precies voldaan wordt aan de criteria, betreft de specifieke eetstoornissen, welke in de DSM-5 staan.
Dit neemt niet weg dat er geen behandeling voor jou is, als je niet voldoet aan de criteria: Anorexia nervosa, Boulimia nervosa, eetbuistoornis of ARFID. Dan kan er namelijk gesproken worden van een ongespecificeerde voedings- of eetstoornis, of zelfs een eetstoornis waar nog geen naam voor is.

Eetstoornis netwerk

Strydlust is aangesloten bij het VIEnetwerk (voeding interventie bij eetstoornissen). Dit houdt in dat er verwacht wordt dat er deskundigheid is, wat betreft het behandelen van mensen met een eetstoornis. Hiervoor worden scholingen gevolgd om de kennis en behandelmethodes up-to-date te houden op het gebied van eetstoornissen.

Naast deze scholingen is het ook verplicht om deel te nemen aan intervisies (casus besprekingen). De intervisies zijn met diëtisten, wie ook gespecialiseerd zijn in het behandelen van eetstoornissen. Ook wordt er verwacht om multidisciplinair te werken met andere zorgprofessionals. Strydlust werkt graag samen met betrokken specialisten, om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.